Vanliga frågor

Finns det någon vetenskaplig studie bakom Spikecap?

Ja det finns en forskningsstudie från Massachusetts General Hospital som påvisar att flödet i blodkärlen är nyckeln till tjockare och mer hårtillväxt. Studien visar att ökningen av hårtillväxt med denna typ av stimulering är upp till 70%.

Hur fungerar Spikecap?

Genom nålmattan på Spikecaps insida, som försiktigt pressas ner mot hjässan, ökar blodflödet till hårbotten. Blodet förser hårsäckarna med näring som stimulerar rötternas tillväxt och ökar hårstråets kvalité. Rekommenderad användning är mellan 15-30 minuter per dag. En synbar effekt uppnås efter ca 2-4 månaders kontinuerligt användande. För att uppnå bästa resultat bör Spikecap användas regelbundet. Behandlingen kan påbörjas och avbrytas efter eget önskemål.

Varför drabbas man av håravfall?

Det finns en rad orsaker till håravfall. En del är kortvariga medan andra är permanenta. Vanligast är Androgen alopecia, så kallat manligt håravfall.

Trots namnet drabbar det både män och kvinnor. Ungefär var tredje man har någon form av håravfall.

Det börjar i olika åldrar och uppnår olika proportioner. Håret blir generellt tunnare med åren och för många blir det ett problem som växer i takt med att håret faller.

Jag har haft håravfall i mer än 5 år. Kan Spikecap hjälpa mig?

Inga hjälmedel kan få hår att växa på en helt kal hjässa så behandling bör starta så tidigt som möjligt. Har håravfallet pågått i 5 år eller mer är det inte säkert du upplever lika stor effekt av Spikecap som du gjort om du hade startat behandlingen tidigare.

Fungerar Spikecap även om man har långt hår?

Ja. Sålänge spikarna når hårbotten på de områden där håret börjar tunnas ut. Det är den ökade blodcirkulationen som bidrar till effekten mot håravfall.

Passar Spikecap just mitt huvud?

Spikecaps utformning och dess elastiska material är framtaget för att kunna passa alla huvudformer och finns därmed bara i en storlek.