HÄR GÅR VI IGENOM ETT ANTAL METODER SOM DU KAN TESTA FÖR ATT BEHANDLA DITT HÅRAVFALL.

HÅRAVFALL BEHANDLING – OLIKA METODER

Håravfall kan vara en jobbig upplevelse att genomgå, vare sig du är man eller kvinna. I många fall kan håret vara en viktig del av personligheten, vilket gör att håravfall har potential att utlösa en livskris. Om du går till en läkare på vårdcentralen för behandling av håravfall är risken stor att de inte tar dina problem på allvar. Ändå har håravfall verkliga psykologiska konsekvenser för den som det drabbar och det kan därför vara relevant att ta reda på hur du bäst behandlar håravfall för att du ska stå redo den dagen det drabbar dig. Kanske har du redan börjat notera de första symptomen på håravfall och vill veta hur du ska göra för att gå vidare.

BÖRJA DIN BEHANDLING MOT HÅRAVFALL I TID

Det bästa tipset, oavsett vilken behandling mot håravfall du väljer, är att börja med behandlingen så tidigt som möjligt. Det ger dig de mest optimala förutsättningarna för att kunna stoppa det i tid och på så sätt bevara håret som ännu inte har ramlat av. När håravfallet väl har påbörjats är risken nämligen stor att problemet eskalerar tills du inte har något hår kvar. Hur den exakta progressionen av håravfall ser ut beror på vad de bakomliggande orsakerna är och det varierar från fall till fall, men normalt får du räkna med att det är mycket svårt att få tappat hår att växa tillbaka – även med håravfall behandling.

HORMONÄMNET FINASTERID

Det finns dock en och annan behandling som du kan prova om du vill försöka få håret att börja växa igen. Ett sätt är att ta det hormonella ämnet Finasterid som ser till att stoppa håravfallet genom att påverka dina hormoner. Det har haft bevisad effekt i flera vetenskapliga studier där försökspersonerna har sett ett minskat håravfall. Flera av dem rapporterade dock också biverkningar inom alltifrån sexliv till allmänt mående. Det har gjort att Finasterid är receptbelagt i Sverige och du måste ha en läkare som är villig att skriva ut medlet för att du ska kunna använda dig av det. Många läkare är skeptiska till utskrifter av det slaget tills mer information har framkommit angående långsiktiga bieffekter.

APPLICERA ÄMNET MINOXIDIL PÅ HJÄSSAN

Minoxidil är ett annat beprövat sätt att behandla håravfall. Istället för att påverka kroppens hormoner inifrån appliceras minoxidil direkt på de hårlösa områdena på hjässan som du vill behandla och låter den verka. Fördelen med minoxidil jämfört med exempelvis Finasterid är att den inte påverkar kroppens funktioner invändigt. Däremot kan det finnas andra nackdelar med en håravfallsbehandling som minoxidil, som gör att det är en krävande process att hålla uppe långsiktigt. Du måste exempelvis se till att använda det dagligen för att det inte ska tappa sin effekt. Om du avbryter en håravfallsbehandling med minoxidil kommer håret som du har lyckats få tillbaka att falla av igen inom loppet av några veckor till några månader.

HJÄLP MOT HÅRAVFALL

När du vill bota ditt håravfall, men gärna undviker medicinska behandlingar, bör du titta på sådant som din kosthållning. Även om du tror att det endast har en marginell effekt på ditt hår kan flera faktorer i samverkan gemensamt bidra till håravfall. Där är kosten en viktig del eftersom ditt hår är beroende av vitaminer och mineraler för att växa normalt. Om du ser till att få i dig alla vitaminer som kroppen behöver har du sett till att göra det du kan för att ge håret bästa förutsättningar för tillväxt. Oavsett om du märker att håret har ramlat av fläckvis eller om du börjar bli tunnhårig på vissa delar av hjässan kan rätt kost hjälpa dig att hamna på rätt köl igen.

BEHANDLA DITT HÅRAVFALL MED SKONSAMMA METODER

Ovanstående behandlingar är kraftiga ämnen som endast bör påbörjas i samråd med läkare eller efter grundlig research om behandling för håravfall. Om du vill ha ett skonsammare alternativ mot kroppen som ändå kan ha en viss effekt kan du börja med att titta över faktorer i din livsstil. Det är välkänt att en faktor som stress har påverkan på hur ditt hår växer och det kan vara en anledning till att ditt hår faller av. Håravfall på grund av stress kan vara lika jobbigt som ärftligt håravfall, men det finns en viktig skillnad: stressrelaterat håravfall växer normalt tillbaka om du återgår till en lugnare livsstil.

TESTA HÅRAVFALL BEHANDLING

MED SPIKECAP

Om du vill ha ett potent men ofarligt botemedel mot håravfall kan SpikeCap vara Håravfall behandling något för dig. Det är ett sätt att stimulera hårbotten på som inte använder sig av några okända kemikalier eller oprövade metoder. Med en SpikeCap ser du till att blodcirkulationen förbättras under hårsäckarna, vilket i sin tur leder till bättre förutsättningar för hårväxt. Eftersom mycket håravfall kan bero på att hjässan inte har stimulerats tillräckligt mycket är SpikeCap ett snabbt och enkelt sätt att se till att du gör det du kan för att stoppa ditt håravfall. Det räcker med upp till en halvtimmes håravfallsbehandling om dagen för att SpikeCap ska kunna utföra sitt jobb och du kan använda den var du vill, oavsett om du står och diskar eller läser en bok i favoritfåtöljen.
Håravfall behandling

BEHANDLING FÖR ALOPECIA AREATA

Medan det största problemet av håravfall för män är ärftligt håravfall är det relativt vanligt hos både kvinnor och män att drabbas av alopecia areata. Det som särskiljer alopecia areata från andra typer av håravfall är att det endast förekommer i distinkta, välavgränsade fläckar på huvudet. Det gör att den drabbade individen får blanka området där det inte växer något hår. Det kan leda till stora psykologiska trauman för den drabbade. Om du vill behandla alopecia areata finns det några alternativ, som kortikosteorid. Det är en hormonbehandling som syftar till att få håret att växa tillbaka på de hårlösa delarna av huvudet.

PRP – PLATELET RICH PLASMA BEHANDLING

Ett annat sätt att behandla olika typer av håravfall är PRP behandling. Det står för Platelet Rich Plasma och det är en behandling som involverar blodplättar för att stimulera hårväxt och stoppa håravfall. Det används mot såväl alopecia areata som genetiskt håravfall och stressrelaterat håravfall, vilket gör att det har många användningsområden. En stor fördel med PRP-behandling gentemot andra typer av behandlingar är att den tar väldigt lite tid i anspråk. Det räcker med en behandling på mellan 30 och 45 minuter som kan utföras en till tre gånger om året för att PRP-behandlingen ska ha effekt på problem med håravfall.

Behandla ditt håravfall med SpikeCap.

  • Använd 20 - 30 minuter om dagen i 2 - 4 månder
  • Se resultat inom 2 - 4 månder