fbpx

HÅRAVFALL KVINNA – ORSAKER & BEHANDLING

Stoppa begynnande håravfall med Spikecap som är en smidig, kemikaliefri och prisvärd metod för att bromsa kvinnligt håravfall. Ju tidigare du påbörjar din behandling desto större är dina chanser. Synligt resultat redan inom 8 – 16 veckor.

Ge oss 2 minuter av din tid så ska vi berätta vad SpikeCap kan göra för dig och ditt hår

HÄR KAN DU LÄSA OM HÅRAVFALL FÖR KVINNOR, VAD ORSAKERNA ÄR OCH HUR DU SOM KVINNA SKA GÖRA FÖR ATT MOTVERKA HÅRAVFALL.

Vi människor har alla olika typer av hår. Hår skiljer sig både till färg och utseende, likväl som till kvalitet och tjocklek. Ofta idealiserar man den hårtyp som man upplever att man själv saknar – de med lockigt hår önskar sig till exempel ofta rakt hår. Det finns dock värre saker som kan drabba en själv och ens hår än att det inte har det utseende eller de egenskaper som man önskar. Ett sådant exempel är håravfall, som faktiskt är ett ganska utbrett problem. Håravfall må vara vanligare hos män än hos kvinnor, men ett faktum som är föga känt är att många kvinnor också drabbas av håravfall av olika slag. Över 20 % av alla kvinnor upplever någon gång under sitt liv håravfall i någon form.

ALLA KVINNOR HAR NÅGON FORM AV HÅRAVFALL

Människor tappar alltid hår, det är en del av den naturliga livscykeln för håret. Ett hårstrå lever nämligen inte hur länge som helst. Livslängden för ett hårstrå som är en del av ett friskt och hälsosamt hår ligger oftast någonstans mellan 2 och 6 år. Efter den tiden så dör hårstrået och faller från huvudet. Det försvunna hårstrået ersätts då av ett nytt hårstrå som i sin tur växer under samma tidsperiod för att sedan i sin tur dö och falla av. Detta är en process som sker kontinuerligt och därmed tappar vi alltid lite hår. Detta är helt naturligt och ingenting du bör oroa dig för. Dagligen förlorar vi i runda slängar 100 hårstrån. Så länge det egna håravfallet motsvarar denna mängd är alltså allt som det ska. Skulle du tappa mer hår än den normala mängden eller uppleva en plötslig förändring i hur mycket hår du förlorar bör du alltid undersöka detta närmare för att kunna utreda den bakomliggande orsaken samt kunna påbörja en behandling för att motverka håravfall.

HÅRAVFALL KVINNA – VAD ÄR ORSAKEN?

Håravfall för kvinnor kan ha många olika orsaker. Om håravfallet uppstår spontant beror det alltid på genetiska orsaker. Har du vissa gener så är risken stor att du drabbas av sjukdomen androgen alopecia som är en ärftlig hårsjukdom som orsakar håravfall som sker fläckvis.

STRESS KAN GE KVINNOR HÅRAVFALL

En annan orsak som kan orsaka håravfall för kvinnor är stress. Stress är en vanlig åkomma i dagens samhälle och detta syndrom kan orsaka många olika tillstånd av ohälsa. Vanligtvis märker man av stressrelaterat håravfall ungefär tre månader efter att man genomgått en stressig period eller varit med om en traumatisk händelse av något slag. Ofta tar det minst lika lång tid för håret att återhämta sig.

OFULLSTÄNDIG KOST OCH LÄKEMEDEL

Håret är mycket känsligt för obalanser i kroppen. Om du äter en ofullständig kost eller lider av brist på något ämne så kan även detta vara orsaken till tillfälligt håravfall för kvinnor. Dessutom kan håret påverkas av att du äter vissa läkemedel eller genomgår särskilda behandlingar. Behandlas du för cancersjukdomar och får kemo- eller radioterapi drabbas du till exempel av håravfall. Detsamma gäller om du äter mediciner mot vissa besvär och sjukdomar, såsom hjärtbesvär, depressiva sjukdomar, högt blodtryck samt sköldkörtelsjukdomar.

HÅRAVFALL GRAVIDITET

En annan vanlig orsak till håravfall hos kvinnor är graviditet. Håravfallet kommer ofta efter förlossningen och medan kvinnan ammar. Detta beror på att hårsäckarna går in i en viloperiod under själva havandeperioden. Under denna period släpper de därför inte ifrån sig hårstrån på samma sätt som vanligt. Resultatet blir ofta att kvinnor cirka 2-3 månader efter förlossningen börjar tappa onormalt stora mängder hår. Ibland kan de till och med uppleva att de tappar stora tussar av hår på en och samma gång. Denna hårförlust uppstår på grund av de omfattande hormonförändringar som sker i en kvinnas kropp under och efter en graviditet. Den goda nyheten är att denna fas endast är tillfällig och håravfallet oftast upphör efter omkring ett halvår. De flesta kvinnor får dessutom tillbaka det mesta av det hår som de tappat. Ibland kan dock håret behöva lite stimulering och hjälp på traven för att få tillbaka sin gamla tjocklek och kvalitet.

HÅRAVFALL KVINNA BEHANDLING

Oavsett vad som orsakar håravfall för kvinnor så finns det hjälp att få. Går du till en läkare finns det en rad olika mediciner och behandlingar att få. Dessa kan vara effektiva i vissa fall men de medför även nackdelar. Dessa nackdelar är ofta att de mediciner du får innehåller höga doser av hormoner av olika slag och även kemiska preparat. Intag eller kontakt med den här typen av preparat kan få som följd att biverkningar uppstår. Allra helst vill vi nog alla slippa att få i oss ämnen som inte är naturligt förekommande i våra kroppar. Andra behandlingar innebär en hel del arbete i form av insmörjning och inpackningar och så vidare. Ofta är det tidsödande, kladdigt och komplicerat. Dessutom är ofta dessa produkter starka, vilket kan leda till andra former av biverkningar, såsom utslag, klåda och allergier.

BEHANDLA DITT HÅRAVFALL MED SKONSAMMA METODER

Ovanstående behandlingar är kraftiga ämnen som endast bör påbörjas i samråd med läkare eller efter grundlig research om behandling för håravfall. Om du vill ha ett skonsammare alternativ mot kroppen som ändå kan ha en viss effekt kan du börja med att titta över faktorer i din livsstil. Det är välkänt att en faktor som stress har påverkan på hur ditt hår växer och det kan vara en anledning till att ditt hår faller av. Håravfall på grund av stress kan vara lika jobbigt som ärftligt håravfall, men det finns en viktig skillnad: stressrelaterat håravfall växer normalt tillbaka om du återgår till en lugnare livsstil. Hjälp mot håravfall När du vill bota ditt håravfall, men gärna undviker medicinska behandlingar, bör du titta på sådant som din kosthållning. Även om du tror att det endast har en marginell effekt på ditt hår kan flera faktorer i samverkan gemensamt bidra till håravfall. Där är kosten en viktig del eftersom ditt hår är beroende av vitaminer och mineraler för att växa normalt. Om du ser till att få i dig alla vitaminer som kroppen behöver har du sett till att göra det du kan för att ge håret bästa förutsättningar för tillväxt. Oavsett om du märker att håret har ramlat av fläckvis eller om du börjar bli tunnhårig på vissa delar av hjässan kan rätt kost hjälpa dig att hamna på rätt köl igen.

Håravfall kvinna

SPIKECAP HJÄLPER KVINNOR ATT BEHÅLLA SITT HÅR

Håravfall Kvinna

Numera finns det dock mer naturliga sätt att ta dig an problem med håravfall om du är kvinna. Ett sådant sätt är SpikeCap, en produkt som tagits fram av ett svenskt team som vill hjälpa människor som drabbats av håravfall av olika orsaker. SpikeCap är en specialutformad hätta som du sätter på huvudet. I hättan finns det massor av små piggar. Dessa piggar pressas försiktigt mot hårbotten med hjälp av trycket från hättan. Trycket skickar signaler till det centrala nervsystemet som uppfattar det som att någon form av skada uppstått på detta område av huvudet. Den fantastiska mänskliga kroppen reagerar då genom att genast göra allt för att läka denna skada. Blodflödet till detta område ökar, vilket innebär att blodet transporterar bort rester och lämningar, som kan verka hämmande på hårväxten, samtidigt som det tar med sig ny näring till skalpen och hårsäckarna.

PERFEKT FÖR KVINNOR SOM INTE VILL TESTA PÅ LÄKEMEDEL

Behandlingen med SpikeCap kan bromsa ett begynnande håravfall, skapa återväxt av hår som redan tappats samt förbättra kvaliteten på det existerande håret. Metoden är helt naturlig och fri från kemikalier. Dessutom är den enkel att använda då det bara är att sätta på hättan. Sedan kan du fortsätta att göra vad du vill under tiden den används. För många räcker det att använda SpikeCap 20 minuter om dagen för att kunna se resultat.

Behandla ditt håravfall med Spikecap.

Använd kontinuerligt 20-30 min om dagen för att se ett synligt resultat redan inom 8 – 16 veckor.