fbpx
VI BERÄTTAR VARFÖR HÅRAVFALL ÄR EXTRA VANLIGT HOS JUST MÄN OCH VAD DU SOM MAN KAN GÖRA FÖR ATT FÅ TILLBAKA DITT HÅR.

HÅRAVFALL MÄN – ORSAKER OCH BEHANDLING

En stor andel av alla män världen över drabbas någon gång i livet av håravfall. Statistik visar att upp till 80 % av männen upplever detta tillstånd. När och hur hårfallet börjar är väldigt individuellt och orsakerna bakom håravfall för män kan även de variera. Idag finns det en hel del behandlingar och kurer som säger sig bota håravfall hos män och till och med ge håret tillbaka. Tyvärr är det inte alla som fungerar som de ska. Många män som tappar sitt hår upplever detta som mycket frustrerande då håravfallet är ett mycket känsligt område och något som de flesta upplever som jobbigt och verkligen vill slippa.

Se filmen om hur Spikecap kan hjälpa dig få ett friskare hår

ORSAKER BAKOM MANLIGT HÅRAVFALL

Det finns som tidigare nämnts flera olika orsaker som kan ligga bakom manligt håravfall. Androgen alopeci som är det medicinska namnet för håravfall är mycket vanligt och många män drabbas. Vanligtvis börjar håravfallet någon gång när man är mellan 20 och 30 år gammal men det kan även komma tidigare, ibland så tidigt som i 15-årsåldern, eller senare. Ofta börjar det med att du tappar hår vid tinningarna och att hårfästet sakta börjar krypa bakåt. Förloppet tar olika lång tid hos olika personer. För vissa går det mycket snabbt och du kan tappa allt hår på ett par år, för andra går det betydligt långsammare och det kan då ta upp till 25-30 år innan du har blivit helt skallig.

När män börjar tappa sitt hår beror detta oftast på ärftliga anlag. Det är faktiskt den absolut vanligaste formen av håravfall för män. Det kan även ha medicinska förklaringar, såsom sjukdomar eller bristtillstånd.

DHT, ELLER DIHYDROTESTOSTERON

Håravfall hos män orsakas av en för stor mängd manligt hormon i kroppen. DHT, eller dihydrotestosteron som det egentligen heter, är ett manligt könshormon som påverkar hårväxten hos män. Hormonet påverkar hårsäckarna på ett negativt sätt. Hormonet får helt enkelt hårsäckarna att skrumpna ihop och krympa. Till slut blir hårsäckarna så små att nya hår inte kan tränga fram ur dem för att ersätta de hårstrån som faller bort. Detta leder till att håret tunnas ut för att i vissa fall sedan försvinna helt.

SJUKDOMAR, MEDICINERING OCH LÄKEMEDEL

Andra orsaker till håravfall hos män kan vara sjukdomar eller att du går på en medicinering där läkemedlen kan bidra till håravfall. Ibland kan det till och med vara så enkelt att håravfallet orsakas av en rubbning av hormonbalansen eller av att du har brist på något ämne i kroppen.

Bristsjukdomar kan till exempel uppstå om du äter en dålig kost och därför inte får i dig alla de vitaminer och mineraler du behöver för att kroppens alla funktioner ska fungera på ett korrekt sätt. Orsakas håravfallet av en sådan anledning är det goda nyheter eftersom det då oftast är ett tillfälligt tillstånd som kan hävas. Det allra viktigaste att komma ihåg är att du alltid bör konsultera en läkare innan du påbörjar någon form av behandling mot håravfall för dig om du är man.

BEHANDLING MANLIGT HÅRAVFALL

Idag finns det läkemedel som används för att behandla och motverka håravfall hos män. Dessa läkemedel finns både som receptbelagda och receptfria. Det enda receptbelagda läkemedel som är godkänt för att behandla håravfall hos män i Sverige är Propecia (finasterid) som verkar genom att sänka nivåerna av DHT.

Läkemedlet har visat sig ha bra effekt när det kommer till att stoppa håravfall och även öka tillväxten av hår. Tyvärr kan läkemedlet även ha en del bieffekter, såsom nedstämdhet eller minskad sexlust.

ICKE MEDICINSKA OCH NATURLIGA METODER

Det finns även en hel del icke medicinska behandlingar som du kan genomgå för att stoppa håravfall för män. Många av dem består av olika naturläkemedel och kosttillskott.

Du kan även välja att låta transplantera hår på huvudet. Idag är tekniken mycket bra och man får ofta ett mycket bra och tillfredsställande resultat. Du kan även behandla med laser eller göra andra icke kirurgiska behandlingar för att försöka hejda håravfallet och få tillbaka det hår som du redan förlorat.

KOSTNADEN FÖR BEHANDLING ÄR OFTA STOR

Vad du bör känna till är dock att många av dessa behandlingar mot håravfall ofta har mycket liten eller ingen som helst bevisad effekt på hårväxten. Tvärtom är det ofta så att dessa behandlingar faktiskt kan beskrivas med det gamla talesättet “att lova runt och hålla tunt” – lika tunt som håret om man ska vara ärlig. Trots detta är det många som lider så pass mycket av att förlora sitt hår att de är beredd att testa nästan vad som helst och till vilket pris som helst. För det är något som du i alla fall kan vara säker på när det gäller dessa behandlingar – kostnaden är alltid hög.

HÅRAVFALL MÄN – NYA BEHANDLINGSFORMER

Det finns dock även behandlingar som inte medför att man måste stoppa i sig en massa mediciner och preparat och som faktiskt fungerar. Dessa behandlingar är mycket mindre aggressiva och därför skonsammare mot kroppen. En sådan uppfinning är SpikeCap. Denna innovativa uppfinning kommer från Sverige och har tagits fram av ett team som alla själva har upplevt håravfall. Efter att ha provat marknadens olika alternativ för håravfall för män utan resultat bestämde de sig för att ta fram en egen behandling – resultatet blev SpikeCap.

Det revolutionerande med SpikeCap är att den använder sig av kroppens egen
försvarsmekanism och naturliga läkningsförmåga.

SpikeCap är, precis som namnet antyder, en hätta som du sätter på huvudet. På insidan av hättan finns en stor mängd av mycket små nålar eller spikar av plast, totalt är det över 1200 stycken.

När SpikeCap appliceras på huvudet så pressas alla dessa små spetsar mot skalpen. Detta tryck sänder en signal till det centrala nervsystemet. Signalen meddelar kroppen att det är något som händer på hjässan, närmare bestämt att det uppstått någon slags skada där. Kroppens naturliga reaktion är då att begränsa och läka denna skada.

Det första steget i denna process är alltid att öka blodflödet i det skadade området.

Det ökade blodflödet medför två saker som verkar fördelaktigt för håret.

Dels får området mer näring i och med att det förses med mer blod. Denna näring tas upp av hårsäckarna och stimulerar sedan hårrötternas tillväxt och även kvaliteten på själva håret.

Samtidigt forslar blodet även bort slaggprodukter och annat som kan verka hämmande på hårets tillväxtförmåga. För att få bästa möjliga resultat bör hättan användas dagligen i ca 20-30 minuter.

Håravfall män

Behandla ditt håravfall med Spikecap.

Använd kontinuerligt 20-30 min om dagen för att se ett synligt resultat redan inom 8 – 16 veckor.