VI BERÄTTAR VARFÖR HÅRAVFALL ÄR EXTRA VANLIGT HOS JUST MÄN OCH VAD DU SOM MAN KAN GÖRA FÖR ATT FÅ TILLBAKA DITT HÅR.

HÅRTRANSPLANTATION – VI GÅR IGENOM HUR DET GÅR TILL

Om du märker att du håller på att tappa ditt hår finns det ingen anledning till panik. Även om det innebär stark psykologisk stress finns det flera metoder att prova innan du behöver ge upp hoppet om ditt hår. Kanske går du i tankarna att göra en hårtransplantation. Det är en välbeprövad teknik som garanterar dig nya hårstrån på hjässan. Samtidigt finns det risker och nackdelar som gör att du bör försäkra dig om att du verkligen har satt dig in i frågan innan du fattar det avgörande beslutet. Med hjälp av några enkla frågor kan du komma väl förberedd när det gäller att göra en hårtransplantation.

BÖR DU GÖRA EN HÅRTRANSPLANTATION?

Hårtransplantation är normalt en lösning för människor som antingen lider av ärftligt håravfall för män eller av alopecia. Det gör att håret faller av på särskilda ställen på huvudet och skapar blanka ytor. Håravfall av andra orsaker – som stress och vitaminbrist – brukar däremot ske över en jämn yta på huvudet. Dessutom tenderar de att växa tillbaka när du kommer ur din stressiga period eller ändrar din kosthållning. I dessa fall är en hårtransplantation inte att rekommendera eftersom det kan leda till mindre lyckade resultat när håret växer ut igen.

VI REKOMMENDERAR DIG ATT TESTA SPIKECAP INNAN DU GÖR ETT INGREPP

Om du tycker att hårtransplantation känns som ett stort steg att ta kan du först välja att prova andra alternativ för att stoppa ditt håravfall. SpikeCap är en produkt som använder sig av akupressur-teknik för att stimulera avsomnade hårsäckar och på så sätt sätta fart på hårväxten. Det innebär att du slipper dyra kostnader för kirurgiska ingrepp liksom riskfyllda hormonpiller. SpikeCap behöver du bara använda i mellan 20 och 30 minuter varje dag för att din hårbotten ska få stimulans och få håravfallet att stanna upp.

HUR GÅR DET TILL ATT TRANSPLANTERA HÅR?

Hårtransplantation kan beskrivas som ett sätt att ta hår från en del av huvudet och sätta fast det på ett annat ställe. Eftersom du normalt har bättre hårväxt på vissa delar av hjässan tar läkaren hår därifrån och sätter fast håret på dina kala eller tunna delar. När håret har satts fast sitter hårsäckarna fast precis som ett naturligt hår vilket gör att det ska växa och klippas som vanligt. På så sätt ser en hårtransplantation till att du i allra möjligaste mån får en frisyr som liknar håret du hade innan du drabbades av håravfall.

Hårtransplantation

HUR LÅNG TID TAR EN HÅRTRANSPLANTATION?

En hårtransplantation tar några timmar att genomföra, men därefter ser du snabbt resultat. Det skiljer en hårtransplantation från hormonella behandlingar för håravfall som kräver att din kropp anpassar sig till läkemedlet. En hårtransplantation har inte heller några sexuella biverkningar som läkemedel som dutasterid och finasterid har rapporterats ha. En hårtransplantation kan bara utföras av seriösa läkare som vet vad de gör och ser till att du kan gå hem från kliniken med nya friska hårsäckar. Det gör att hårtransplantationen passar bra för den som vill ha snabba resultat med goda resultat.

DET TAR ETT TAG INNAN HÅRET ÅTERHÄMTAR SIG OCH BÖRJAR VÄXA

Däremot måste du förstås vänta på att håret växer ut innan din frisyr som innan du tappade håret. Du kan också räkna med att tappa de första hårstråna som växer ut efter transplantationen, men du behöver inte oroa dig eftersom att de kommer att växa ut igen. Det gör att du normalt behöver vänta i upp till ett år innan du får se slutresultatet. I början kommer du att ha spår i hårbotten som visar var de nya hårsäckarna har satts fast, men du behöver inte räkna med några långvariga ärr.

OLIKA METODER FÖR TRANSPLANTERING AV HÅR

Om du vill göra en hårtransplantation kommer du garanterat att stöta på termen FUE. Det är en metod som tar en del kraft och tid i anspråk, men den kommer också att ge ett bättre resultat än sina konkurrenter. Med FUE omplaceras varje individuell hårsäck från baksidan av hjässan där du har bättre hårväxt till de ställen där du vill ha mer hår. Det gör att det krävs en skicklig läkare samt precisa verktyg för att resultatet ska bli så bra som du vill ha det. Det gör också att FUE-metoden är dyrare eftersom det kräver större förberedelse och yrkeskompetens. Om du vill ha den bästa möjliga metoden för din hårtransplantation är FUE ett bra alternativ.

FUT OCH STRIP-METODEN

Det finns också en metod som kallas för FUT eller Strip och som är ett billigare sätt att göra en hårtransplantation. Anledningen är att det inte kräver lika mycket tid och arbete för att håret ska förflyttas från en del av hjässan till en annan. Med FUT-metoden tar kirurgen ut en större mängd hårsäckar med hjälp av en remsa istället för att förflytta varje individuell hårsäck. Resultatet blir något mer sofistikerat, men du kan ändå räkna med en betydligt yvigare kalufs när transplantationen är klar. Det gör att FUT-metoden passar bra för den som ville betala mindre för sin hårtransplantation.

VAD BÖR JAG TÄNKA PÅ?

En hårtransplantation är ett kirurgiskt ingrepp på din kropp. Även om det sker på en ytlig del av kroppen istället för i dina inre organ kan ändå ett dåligt hantverk få fruktansvärda konsekvenser för framtiden. Därför är det av yttersta vikt att du väljer en klinik som du litar på och som du vet kommer att utföra ett professionellt jobb. Det finns flera sätt att säkerställa kvaliteten hos en klinik som utför hårtransplantationer. En är att välja en klinik med goda rekommendationer, gärna från människor med expertis inom området. Du kan också med fördel välja att besöka kirurgen själv innan du bestämmer dig för att se om du får ett bra intryck.

KLINIKER I EUROPA FÖR HÅRTRANSPLANTATIONER?

Det finns gott om kliniker runt om i hela Europa som utför hårtransplantationer. Om du vill göra en hemma i Sverige får du räkna med att betala ett dyrare pris. Eftersom hårtransplantationen är ett ingrepp som kräver stor kirurgisk kompetens kostar det en slant att få den utförd. Ett alternativ är att göra den i Turkiet. Där finns det kliniker med likvärdig kunskap och erfarenhet som ser till att få hårtransplantationen gjord till ett lägre pris. Samtidigt kräver det en logistisk utmaning eftersom du måste ta ledigt från jobb för att åka till ett annat land och utföra ingreppet.

Behandla ditt håravfall med SpikeCap.

Använd mössan 20-30 minuter per dag för synbart resultat.