HÄR GÅR VI IGENOM RECEPTBELAGDA LÄKEMEDEL MOT HÅRAVFALL, HUR DE FUNGERAR OCH VILKA BIVERKNINGAR DE HAR.

LÄKEMEDEL MOT HÅRAVFALL

När det gäller läkemedel mot håravfall har det under många år funnits en efterfrågan om att ta fram säkra läkemedel som faktiskt fungerar. Än idag kan det vara svårt att få tag på något som tillfredsställer dessa kriterier utan att ha riskfyllda bieffekter för användaren. Det finns dock några alternativ för den som gärna vill göra något åt sitt håravfall. Ett exempel på ett sådant läkemedel mot håravfall är dutasteride. Det är ett ämne som går under märkesnamnet Avodart i USA och det syftar till att stoppa håravfallet. Mer specifikt ser det till att testosteron i kroppen inte omvandlas till ämnet DHT, vilket annars är det som får håret att ramla av.

Stoppa ditt håravfall på ett naturligt sätt med Spikecap

DUTASTERIDE ETT LÄKEMEDEL MOT HÅRAVFALL

Eftersom dutasteride är ett läkemedel mot håravfall som inte finns tillgängligt i Sverige kan det vara svårt att få tag i med tanke på att du måste ha ett amerikanskt recept och därmed vara bosatt i USA. Även om du har rätt till dutasteride på laglig väg är det inte säkert att du får ta hem det till Sverige utan komplikationer. Till råga på det kan dutasteride ha jobbiga biverkningar genom att ge erektil dysfunktion och andra sexuella bieffekter. Dutasteride togs ursprungligen fram för att behandla prostatacancer och har därför inte specifikt framtagits för att motverka håravfall. Det är istället en bieffekt av läkemedlet som upptäcktes av en slump och som har fått människor att använda det i dessa syften istället.
LÄKEMEDEL MOT HÅRAVFALL

FINASTERID ETT MILDARE LÄKEMEDEL

En annan variant av ett liknande läkemedel mot håravfall är finasterid. Finasterid är ett något mildare läkemedel som finns tillgängligt på svenska apotek. Ämnet har samma princip som dutasteride i att den vill förhindra produktionen av DHT i kroppen och på så sätt stoppa håravfallet. Även finasterid kräver ett recept från en läkare som anser det nödvändigt att skriva ut läkemedlet åt dig i syfte att behandla ditt håravfall. Vissa läkare avråder från det på grund av eventuella sexuella biverkningar medan andra anser att det kan vara en befogad behandling när det kommer till att försöka stoppa håravfallet.

FINASTERID FUNGERAR BARA MOT ÄRFTLIGT HÅRAVFALL

Noterbart är att finasterid endast är ett läkemedel mot håravfall som orsakats av ärftliga skäl hos män, så kallad Male Pattern Baldness. Märker du att du har börjat tappa hår man är det alltså något för dig. Om du är en kvinna som har drabbats av håravfall av andra skäl ska du inte använda finasterid. Dels har studier visat att ämnet är verkningslöst mot kvinnligt håravfall, dels kan det vara farligt att komma i kontakt med för gravida kvinnor eftersom det kan ha skadliga effekter på fostret. Finasterid är också en behandling som måste intas dagligen – och om du slutar ta dina piller kommer ditt håravfall att ta fart igen eftersom finasterid är en kur som pågår livet ut.

Behandla ditt håravfall med SpikeCap.

Använd mössan 20 -30 minuter om dagen för att se skillnad.