Tappa hår

Varför tappar vi hår? Vad bero det på, finns det något vi kan göra för att stoppa det?

Tjockare hår

Orsaker och behandlingar

Att tappa hår är något som kan grunda sig på en rad olika orsaker, men oavsett vad anledningen är till att du tappar håret vill du med största säkerhet göra något åt det. Eftersom det finns möjlighet att behandla håravfall med hjälp av olika slags behandlingar och läkemedel bör du se till att sätta igång så tidigt som möjligt för att optimera chansen till ett gott resultat.

Om du hinner påbörja din behandling av håravfallet i ett tidigt skede ser du nämligen till att läkemedlet får bättre förutsättningar att verka framgångsrikt och se till att bromsa eller till och med stoppa ditt håravfall.

Olika behandlingar

Det finns en del behandlingar att prova, nedan listar vi 4 st som du själv kan prova

DHT

Schampo

Medicinering

Spikecap - det naturliga valet

Spikecap - Bromsa håravfall

Vitaminer mot håravfall

Medicinering

Receptfria behandlingar

Schampo kan hjälpa dig som tappar hår

Det finns sätt att behandla problem för dig som vill sluta tappa hår som inte inkluderar läkemedel mot håravfall, som orsakar en förändring av hormonbalansen. Ett exempel på det är schampo mot håravfall som kan hjälpa dig att inte tappa håret.

Här är det verksamma ämnet ketokonazol, som ska ha effekter som hindrar håravfall. Det finns bland annat i mjällschampo som Fungoral som finns att köpa receptfritt på svenska apotek. Effektiviteten hos ketokonazol i kampen mot håravfall är omstridd och vissa menar att effekten är marginell, men det är ett tämligen riskfritt sätt att testa nya alternativ eftersom det inte finns några kända bieffekter hos schampot.

Fungoral schampo
Ketokonazol schampo

Ketokonazol schampo

Ketokonazol-schampo bör endast användas två till tre gånger i veckan för att håret inte ska slitas för mycket. Om ditt håravfall beror på andra skäl än ärftliga orsaker hos män kan du även se över dina andra schampon.

Ditt hår kan exempelvis slitas snabbare och falla av om du använder ett schampo som inte passar för din hårtyp. På förpackningen ser du om schampot är optimerat för din typ av hår eller om du behöver en annan sort. Du kan alltid fråga din frisör eller en medarbetare i affären om du är osäker på vad du behöver för sorts schampo.

Spikecap – Det naturliga alternativet

Om du vill stimulera din hårväxt och bromsa håravfall utan att använda dig av hormoner eller olika former av läkemedel mot håravfall kan Spikecap vara något för dig. Den använder sig av helt naturliga mekanismer och kan med sin akupressurteknik se till att du står väl rustad i kampen mot håravfall.

Du behöver inte oroa dig för några bieffekter då det inte är frågan om ett läkemedel mot håravfall. Istället kan du känna hur dina hårsäckar väcks till liv igen för att ditt håravfall ska stoppas. Spikecap ger dig också bättre förutsättningar att förbättra hårets kvalitet som gör att det känns tjockt och friskt igen.

 

Sluta tappa hår med Spikecap

Prova Spikecap i 100 dagar med full returrätt.

Nu erbjuder vi alla våra nya kunder en full returrätt av Spikecap och pengarna tillbaka om du inte är nöjd.
Erbjudandet gäller alla nya orders from 201005 till 201231
LÄS MER

Vitaminer mot håravfall

Vitaminer mot håravfall

Vitaminer är något som alla människor bör hålla koll på för att de ska må så bra som möjligt. Dessutom kan det påverka ditt håravfall på ett positivt sätt. Även om håret inte ramlar av omedelbart för att det fattas vitaminer i din kost kan en näringsfattig kosthållning i långa loppet påverka kvaliteten på ditt hår.

Om du ser till att äta mycket av vitamin B och B12 gör du det du kan för att stoppa håravfallet ur näringssynpunkt. Det kan med fördel användas i kombination med andra verktyg i kampen mot håravfall.

Receptfria behandlingar minoxidil

En annan behandling som finns i både lösningsform liksom i skumform är minoxidil. Det är en välbeprövad behandling av håravfall som ser till att din hårväxt tar fart igen. Minoxidil finns i Sverige under varunamnet Rogaine och det finns receptfritt att köpa på apoteket.

Problemet med Rogaine och andra liknande produkter är att det inte stoppar de underliggande mekanismerna som orsakar håravfallet. Det innebär att Rogaine är mer av en temporär lösning som tenderar att tappa i effekt efter några år. Det kan ändå vara en bra behandling för den som vill få resultat inom några månader.

Receptfria behandlingar minoxidil

Bromsa håravfall 

Spikecap är en svenskdesignad  ”mönsterskyddad” produkt som genom sin akupressur-teknik kan bromsa begynnande håravfall samt skapa kvalitet och återväxt.

 

  1. Bromsar ett begynnade håravfall
  2. Återställer hårets kvalitet
  3. Inge bieffekter
  4. Är en engångsinvestering