HÄR GÅR VI IGENOM ETT ANTAL METODER SOM DU KAN TESTA FÖR ATT BEHANDLA DITT HÅRAVFALL.

TJOCKARE HÅR

Håret är en del av kroppen som många känner starkt för. Oavsett om du har ett långt och tjockt hår i en hästsvans eller en kortare frisyr är chansen stor att du har speciellt intresse för ditt hår och önskar ha det i så gott skick som möjligt. Särskilt önskvärt, enligt många, är det att ha tjockare hår. Därför är det inte så konstigt att alltfler väljer att leta efter behandlingar som är avsedda att öka hårväxten och se till att hårets volym blir större. Alla behandlingar fungerar inte lika bra, men det finns de som faktiskt kan se till att du ger ditt hår bästa möjliga förutsättningar att växa så bra som möjligt.

TJOCKLEKEN PÅ HÅRET AVSLÖJAR DITT HÅRS HÄLSA

Med tjockare hår kan flera saker avses. Dels kan det ha att göra med varje hårstrås tjocklek som tillsammans ger ett tjockare utseende. Normalt är tjockleken ett bra tecken på hur friskt håret är liksom om du har tendens att tappa håret. Dels kan tjockleken på ditt hår också syfta på hela hårets volym där du får en sammanlagd bild av hur håret ser ut. Olika hjälpmedel hjälper dig med olika saker. Medan tabletter, som påverkar dina hormoner, ser till att göra ditt hår tjockare inifrån kan andra hjälpmedel endast ge dig en ytlig effekt. Det finns förstås för- och nackdelar med båda metoderna och det är upp till dig att avgöra vilket som passar dig bäst.

FÅ FYLLIGARE HÅR MED NATURLIGA METODER

Klart är att fylligare hår är något som många människor eftersträvar och därför finns det också gott om företag och människor som förespråkar en eller annan lösning. Har du också ställt dig frågan: Hur kan jag få mitt hår naturligt tjockt? Som konsument gäller det att se upp för lurendrejerier och endast köpa sådant som du vet har en gynnsam effekt på ditt hår. Även om du gärna vill stimulera din hårväxt vill du troligen inte att det sker på bekostnad av exempelvis ditt välmående i allmänhet.

STIMULERA HÅRVÄXT

När du vill stimulera din hårväxt finns det några sätt att göra det på som alla har sina egna individuella egenskaper. Ett alternativ är att köpa minoxidil som är ett ämne med bevisade förmågor att stimulera hårväxt. Det finns i olika licensierade varumärken som exempelvis Rogaine, vilket finns tillgängligt receptfritt på apoteket. Där kommer minoxidil i form av en näringslösning som du applicerar direkt på ditt hår och väntar på att det ska börja växa. Minoxidil var ursprungligen en del av ett ämne i en blodtryckssänkande medicin, men i takt med att fler människor rapporterade ökad hårväxt av ämnet började det också säljas som ett sätt att slippa tappa håret.

NACKDELAR MED MINOXIDIL

Ett problem med minoxidil är att du måste använda det dagligen – gärna två gånger om dagen, morgon och kväll. Det kan vara en tidsödande aktivitet om du exempelvis vill kunna komma iväg snabbt på morgonen utan att behöva gå igenom din rutin. Det betyder också att det är en extra utgift som kan vara svår att få in i budgeten för arbetssökande eller studenter som inte har råd att lägga flera hundra kronor i månaden på hjälpmedel. Om du däremot känner att du är villig att lägga tid och pengar på att applicera minoxidil på din skalp varje dag kan det vara ett alternativ för att stimulera hårväxten.

SPIKECAP HJÄLPER DIG ATT FÅ ETT TJOCKT HÅR IGEN

Ett annat sätt att få igång din hårväxt är att stimulera hårbotten. SpikeCap är en produkt som ser till att du får igång blodflödet i hjässan, vilket bidrar till att dina hårsäckar blir benägna att producera hår igen. Eftersom produkten endast innebär en engångskostnad slipper du betala månadsvis för att ta hand om ditt hår och det finns inte heller några hormonella biverkningar. Du behöver lägga mellan 20 och 30 minuter varje kväll för att se resultat. SpikeCap är enkel att använda eftersom du kan ha på dig den medan du tittar på tv eller läser en bok och den gör jobbet helt automatiskt.

VITAMINER FÖR BÄTTRE HÅRKVALITET

Det finns många andra sätt att behandla håret som är mer eller mindre beprövade. Det är välkänt att ett vitaminunderskott kan leda till tunnhårighet. Det innebär att du som äter för lite vitaminer har goda möjligheter att få önskat hår resultat genom att tillsätta rätt vitaminer till din kost. B12 är ett vitamin som är viktig för att ditt hår ska växa sig naturligt tjockt. Du kan antingen köpa B12 i tablettform på exempelvis apoteket, men du kan också se till att exempelvis äta mer kött och mejeriprodukter för att få i dig mer B12 genom maten. Fördelen med att äta vitaminer är att det inte har några bieffekter och det kan göra håret starkare utan att du utsätter kroppen för några onödiga risker..
Tjockare hår

TABLETTER FÖR TJOCKT HÅR

Om ditt hår inte svarar väl på en vitaminbehandling kanske du vill ta i med starkare tabletter. Då kan Finasterid vara något för dig. Det är en typ av hormonbehandling som sätter stopp för ämnet som får ditt hår att falla av och istället låter ditt hår växa sig tjockt. Finasterid måste dock skrivas ut av läkare eftersom det inte är något som bör ätas av alla människor. Framför allt ska det inte användas av kvinnor eftersom det är specifikt riktat mot manligt håravfall. Vissa användare av Finasterid har också rapporterat om biverkningar inom en rad olika områden, som sexualitet och välbefinnande i vardagen. Därför bör du alltid göra en grundlig efterforskning om det är rätt för dig innan du bestämmer dig för att börja äta ämnet.

DÄRFÖR SKA DU VÄLJA OSS ISTÄLLET FÖR OLIKA HÄLSOFARLIGA LÄKEMEDEL

Om du föredrar en lindrigare behandling av ditt hår för att ge det mer volym och rymd på naturlig väg kan SpikeCap vara ett bättre alternativ. Då slipper du stoppa i dig olika substanser och all behandling sker istället utifrån för att stimulera din hårbotten. Med hjälp av piggarna i hjälmen som du drar på dig sätter du igång ett bättre blodflöde som ger dina hårsäckar bättre möjligheter att växa snabbare. Det ger dig bättre förutsättningar till ett naturligt tjockt hår samtidigt som det också kan motverka håravfall och tunnhårighet.

Få tjockare hår med Spikecap.

Använd kontinuerligt 20-30 min om dagen för att se ett synligt resultat redan efter 8 – 16 veckor.