HÄR FÅR DU SVAR PÅ HUR TUNNHÅRIGHET UPPKOMMER OCH VAD DU KAN GÖRA FÖR ATT MOTVERKA TUNT HÅR.

TUNT HÅR – ORSAK OCH BEHANDLING

Har du börjat märka att ditt hår har tunnat ut på sistone? För många kan det komma som en chock att håret blir tunnare med åren. Du behöver nämligen inte ha blivit gammal för att du ska behöva lida av tunnhårighet. Medan tunt hår normalt associeras med äldre människor finns det också många yngre som drabbas av tunnhårighet och det kan vara en traumatiserande erfarenhet. Även om tunnhårighet i sig inte leder till några fysiska men kan det vara en jobbig psykologisk aspekt att leva med. Särskilt jobbigt kan det vara om du har vant dig vid att ha tjockt hår under hela ditt liv för att plötsligt uppleva stora förändringar uppe på hjässan.

MÅNGA BEHANDLINGAR MOT TUNT HÅR

Många människor med tunt hår vill hitta behandlingar för att kunna återfå sitt tjocka hår. Det kan dock vara svårt att hitta rätt i djungeln av läkemedel och behandlingar som alla vill framstå som den bästa lösningen på dina hårproblem. Om du vill undvika charlataner som endast vill lura desperata människor på pengar bör du se till att vara påläst innan du tar ett beslut och ser till att du kan allt om respektive tunnhårighet behandling innan du påbörjar den. Vissa läkemedel kan till och med ha starka bieffekter som gör att du får betala ett högt pris för att bli av med din tunnhårighet. Andra behandlingar, som SpikeCap, är mer skonsamma mot kroppen och ser till att stimulera hårsäckarna i din hårbotten på ett naturligt sätt utan hormoner eller mediciner.
Hårsäckar

ORSAKER FÖR DIN TUNNHÅRIGHETR

Tunnhårighet kan ha flera olika orsaker. Majoriteten av alla som drabbas av tunnhårighet är män. I dessa fall är det vanligast att tunnhårigheten beror på ärftligt håravfall. Att få tunt hår är då första steget i en process som i slutändan leder till en kal hjässa. Därför kan det vara bra att vara på din vakt när du börjar se de första symptomen på tunnhårighet. Det kan nämligen hjälpa dig att behandla ditt tunna hår i tid och se till att motverka ämnena som orsakar ditt hår att ramla av. Oavsett om du i dagsläget har en rejäl kalufs eller om du har extremt tunt hår kvar kan du räkna med att det går i fel riktning om uttunning redan har påbörjats.

MAN TAPPAR CIRKA 100 HÅRSTRÅN OM DAGEN

Det första som du bör ha i åtanke är att det är normalt att tappa hår dagligen. De flesta av oss tappar upp till 100 hårstrån om dagen och det ligger inom det normala utan att räknas som håravfall eller tendens till tunnhårighet. Det betyder att du inte behöver få panik om du ser hårstrån i duschen eller på kudden när du vaknar eftersom det fortfarande kan ligga inom de naturliga variationerna.

DIN ÅLDER SPELAR IN

Om du ändå märker att ditt hår börjar tunnas ut på hjässan kan du börja analysera orsakerna till det. Om du är äldre än 40 år är det normalt att börja få tunnare hår. Då kan det vara svårt att stoppa håravfallet med hjälp av olika behandlingar eftersom naturen förr eller senare lär vinna den kampen. Även om vissa har tjockt hår ända upp i mycket hög ålder hör det dock till ovanligheterna. Du som är äldre kan ändå skjuta upp tunnhårigheten genom att exempelvis stimulera din hårbotten och få hårsäckarna att vakna till liv igen.

STRESSIG TILLVARO OCH LITE SÖMN

Om du befinner dig i en stressig fas med lite sömn och dålig kost kan det vara en orsak till tunnhårighet. Det finns många berättelser som pekar på stress och dess destruktiva inflytande på håret, vilket gör att du bör försöka leva en sundare livsstil om du vill vara säker på att ha kvar håret. Tunt hår kan också bero på att du inte får i dig tillräckligt mycket vitaminer. Genom att äta en varierad kost alternativt ersätta vitaminer i maten med kosttillskott kan du se till att du gör ditt för att undvika tunt hår. Tunt hår på grund av stress och dålig kosthållning kan drabba såväl män som kvinnor.

HUR SNABBT TUNNAS DITT HÅR UT?

Det är dock svårt att svara på hur snabbt ditt hår kommer att fortsätta att tunnas ut om du har märkt att du har tunt hår. Tunnhårighet är högst individuellt och det är svårt att förutse hur det fortsätter att utvecklas. Vissa blir tunnhåriga i de sena tonåren men har kvar sitt tunna hår upp i hög ålder. Andra har mycket hår tills de blir 30 men tappar allt inom loppet av ett par år. Det bästa rådet är ändå att omedelbart börja behandla tunt hår när du upptäcker det om du känner att det är viktigt för dig att ha kvar ett så tjockt hår som möjligt.

FÅ HJÄLP MOT TUNT HÅR

Den vanligaste orsaken till tunt hår bland män är dock ärftlighet. Eftersom håravfallet sker stegvis ramlar det inte av på en gång. Istället är tunnhårighet en indikator på att du förr eller senare kommer att ha en kal hjässa. Om du vill ha hjälp mot tunt hår måste du först välja vilken typ av tunnhårig behandling som du vill hoppa på. Vissa behandlingar kräver hormonella förändringar i dig, vilket kan leda till oönskade bieffekter. Andra kräver rigorös applicering av medel på din hjässa varje dag, vilket kan vara en tidskrävande rutin som snart känns jobbig.
Tunt hår

BEHANDLA DITT TUNNA HÅR MED NATURLIGA METODER

Du kan också välja att behandla tunt hår med hjälp av naturliga metoder. Om du ser till att sova bra varje natt har du tagit ett steg i rätt riktning för att ge ditt hår bästa möjliga förutsättningar att växa.

STIMULERA DINA HÅRSÄCKAR MED SPIKECAP

Du kan också se till att stimulera dina hårsäckar för att de ska fungera så bra som möjligt. Om du märker att dina vikar blir allt större vid tinningarna samt att du börjar få allt mindre hår mitt på hjässan är det normalt tecken på att du börjar bli tunnhårig. Då kan du behöva behandla håret så snabbt som möjligt för att du ska kunna stoppa håravfallet i tid och slippa problemet med tunt hår.

Behandla ditt håravfall med SpikeCap.

  • Använd 20 - 30 minuter om dagen i 2 - 4 månder
  • Se resultat inom 2 - 4 månder